Zemiakový šalát 3x inak

13. července 2011 v 8:19 | © 2011 Catelim Gℓαм ♕ |  recycle
Zemiakový šalát so syrovou majonézou
Suroviny: 8 veľkých zemiakov, 115 g slaniny, 0,15 dl oleja, 0,3 dl octu, 3 posekané zelené cibuľky, 5 na kocky nakrájaných reďkoviek, 2 pokrájané stonky zeleru, 0,15 dl horčice, 3 posekané natvrdo uvarené vajcia, soľ, mleté biele korenie, 2 červené papriky, majonéza z plesňového syra
Na majonézu: 0,03 dl horčice, 0,03 dl kryštálového cukru, kajenské korenie, 1 žĺtok, 0,17 dl olivového oleja, 0,15 dl citrónovej šťavy, 100 g plesňového syra
Postup: Najskôr si pripravíme majonézu zmiešaním horčice, cukru, korenia a primiešaním žĺtka. Po kvapkách pridávame olej, primiešame citrónovú šťavu a syr.
Zemiaky olúpeme, nakrájame na kocky, vložíme do hrnca a varíme do mäkka. Po uvarení ich zlejeme a opláchneme studenou vodou. Slaninu nakrájame na kocky a opražíme. Zemiaky vložíme do veľkej misy, pokvapkáme olejom, octom a primiešame reďkovku, cibuľku a zeler. V druhej miske zmiešame majonézu, horčicu, vajíčka, soľ a korenie. Polovicu zmesi a slaninu zmiešame so zemiakmi. Vložíme do zapekacej misy a navrch dáme zvyšok zmesi so slaninou. Zapekáme do zlatohneda. Podávame zdobené červenou paprikou a mladou cibuľkou.

Zemiakový šalát s jogurtovým dressingom
Suroviny: 600 g zemiakov, 200 g uvarených strukovín (fazuľa, šošovica, cícer), 80 g cibule, 100 g sterilizovaných uhoriek, 80 g mrkvy, 1 téglik bieleho jogurtu, sójová omáčka
Postup: Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Uvarené zemiaky olúpeme, nakrájame na kocky. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, mrkvu nastrúhanú najemno, kapustu nakrájanú na drobné rezance, uvarené strukoviny, sterilizované uhorky nakrájané na tenké rezančeky. Jogurt premiešame so sójovou omáčkou a pridáme k nakrájaným surovinám. Všetko spolu zľahka premiešame a podávame dobre vychladené.
Zemiakový šalát so sójovou majonézou
Suroviny: 5 zemiakov uvarených v šupke, 2 kyslé jablká, 1 hrsť olúpaných vlašských orechov, 1 hrsť olúpaných lieskových orieškov, 2 dl sójovej majonézy, šťavu z polovice citróna, 1 lyžička medu, soľ, bylinková soľ
Postup: Zemiaky a jablká ošúpeme a pokrájame na malé kocky. Orechy (vlašské i lieskové) postrúhame a zľahka zmiešame s majonézou. Ochutíme citrónovou šťavou, soľou a bylinkovou soľou. Zmiešame so zemiakmi a jablkami a necháme asi 30 minút v chlade. Podávame na šalátových listoch, ozdobíme polovicami vlašských orechov, pripadne kandizovanou čerešňou. Môžeme pridať aj pár mladých cibuliek.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Safira Safira | Web | 13. července 2011 v 8:31 | Reagovat

to první nevypadá zle...ale stejně nejlepší dělá moje maminka <3 :o)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama