Zemiakový prívarok

18. července 2011 v 20:06 | © 2011 Catelim Gℓαм ♕ |  recepty

Ingrediencie
  • 600 g zemiakov
  • soľ
  • 2 bobkové listy
  • nové korenie
  • rastlinný olej
  • 40 g hladkej múky
  • 1 cibuľa
  • ocot
  • umelé sladidlo
  • nadrobno posekaný čerstvý kôpor.

Postup

Zemiaky umyjeme, očistíme, pokrájame na kolieska a dáme do vriacej osolenej vody spolu s bobkovým listom a novým korením. Prikryjeme a uvaríme. Z rastlinného oleja, hladkej múky a postrúhanej cibule pripravíme bledú zápražku, ktorú zalejeme vychladnutou vodou z uvarených zemiakov, a povaríme. Takto pripravenú zápražku prilejeme k zemiakom a spolu ešte krátko necháme prejsť varom. Nakoniec dochutíme trochou octu a umelého sladidla. Pred podávaním posypeme nadrobno posekaným čerstvým kôprom. Vhodnou prílohou k zemiakovému prívarku môže byt čerstvý hlávkový šalát so sladkokyslým nálevom.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama