Polievková diéta

13. července 2011 v 7:48 | © 2011 Catelim Gℓαм ♕ |  recycle
Základom je zelenina
Zeleninové polievky nie sú kaloricky náročné a pritom sú zdravé a zasýtia. Počas polievkovej diéty môžete v podstate zjesť toľko polievky, na koľko budete mať chuť. Základom je varenie zo sezónnej zeleniny. Keďže leto vrcholí, máme k dispozícii mnoho rôznej zeleniny, z ktorej sa dá pripraviť chutná polievka.

Možno vám bude chutiť len jedna z ponúkaných, vhodnejšie je však počas "chudnúceho" týždňa vyskúšať viacero. Diétu si naplánujte na sedem dní, pričom budete striedať ovocné a zeleninové dni. Polievky môžete každý deň zjesť do sýtosti.
Po treťom dni pridajte jedno mäsité jedlo, napríklad dusené kuracie prsia, alebo rybu. Piaty deň si doprajte porciu ryže. Ak nemáte chuť držať polievkovú diétu po celý týždeň, vyskúšajte ju aspoň jeden deň v týždni, alebo si ju naplánujte na víkend.

Cukinová polievka
Budete potrebovať 500 g cukiny, 750 ml vody, alebo vývaru, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 2 dl mlieka, čerstvý kôpor, soľ, bylinky, čierne korenie.
Cukinu očistite, pokrájajte na menšie kocky. Na kvapke oleja opečte zľahka na jemno nakrájanú cibuľu, pridajte cukiny, cesnak pokrájaný na kolieska a chvíľu duste, následne zalejte vodou, alebo vývarom, pridajte soľ, mleté čierne korenie a kôpor. Povarte kým zeleniny nezmäkne. Potom pridajte mlieko a ponorným mixérom dobre rozmixujte. Môžete podávať teplé i za studena. Rovnakým spôsobom môžete pripraviť aj uhorkovú polievku.
Zeleninová polievka
Budete potrebovať tri cibule, tri rajčiny, 1 papriku, zeler, menšiu kapustu. Z rajčín stiahnite šupky a všetku zeleninu pokrájajte na drobno. Varte v dostatočnom množstve vody, kým nezmäkne, polievku dochuťte bylinkami, soľou a koreninami.
Rajčinová polievka
Budete potrebovať 5 zrelých rajčín, čo najviac lístkov čerstvej bazalky, cibuľu, tri strúčiky cesnaku, čierne korenie, soľ, bobkový list. Rajčiny zbavte šupky, pokrájajte na menšie kúsky. Cibuľu pokrájajte na drobno, cesnak na krúžky. Cibuľu speňte na kvapke oleja, pridajte rajčiny, cesnak a pokrájané listy bazalky. Všetko niekoľko minút duste, potom podlejte dostatočným množstvom vody. Pridajte koreniny a varte za občasného miešania 45-50 minút. Pre zjemnenie polievku môžete rozmixovať, alebo pridať trochu mlieka.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 €&L €&L | Web | 13. července 2011 v 7:55 | Reagovat

ok. to vyzkouším :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama