Grahamové rožky

18. července 2011 v 15:42 | © 2011 Catelim Gℓαм ♕ |  recepty

Ingrediencie
  • 3 x pollitrový hrnček hladkej múky
  • 1x pollitrový hrnček pšeničných otrúb
  • za hrsť ovsených vločiek (môžu byť
  • nemusia)
  • 1 kocka droždia do vlažnej vody s troškou cukru = kvások
  • 1,5 dl oleja
  • 2 čajové lyžičky soli
  • podľa chuti a možností semiačka: tekvicové
  • slnečnicové
  • ľanové
  • sezamové.

Postup

Do mixéra dáme múku, otruby, kvások, olej, soľ, pridávame vlažnú vodu podľa potreby a miesime cesto, pridáme semiačka, cesto má byť hladké a nie veľmi riedke, radšej hustejšie. Dá sa miesiť aj ručne, kým sa neodlepuje cesto od ruky, ale mixérom je to rýchlejšie aj pohodlnejšie. Cesto sa vyberie na dosku (nevykysnuté), rozdelí sa na 3-4 časti, každá časť sa rozvaľká na kruh, nožom rozdelí na 6 - 8 trojuholníkov (podľa potrebnej veľkosti rožkov) Kruh sa nožom prekrojí na polovicu zvrchu nadol, potom zľava doprava, na 4 veľké trojuholníky, tie ešte na polovice, Rolujú sa smerom od širšej časti ku stredu. Rožteky poukladáme na vymastený plech, (ďalej od seba!), a necháme kysnúť na plechu cca 30 min. Netreba ich ničím potierať. Pečú sa vo vyhriatej rúre cca 15-20 min. . Z tejto dávky vyjde cca 24 rožkov, ktoré sa dajú poukladať na 2 plechy.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama