Ďalšie recepty polievok na chudnutie

13. července 2011 v 7:52 | © 2011 Catelim Gℓαм ♕ |  recycle
Kuracia lahôdka
Suroviny:
200 g polievkovej zeleniny, 1 bujón, lyžička rajčinovej omáčky, 100 g kuracích pŕs, 100 g kukuričných zŕn, zázvor, tabasko
Príprava:
200 g polievkovej zeleniny povarte v 300 ml horúceho bujónu. Na miernom ohni opražte jednu čajovú lyžičku rajčinovej omáčky, pridajte 100 g na rezance pokrájaných kuracích pŕs, 100 g precedených kukuričných zŕn z konzervy a 1 čajovú lyžičku zázvoru. Dovarte, zmiešajte a ochuťte 1-2 kvapkami tabaska. Podávajte posypané pažítkou alebo petržlenovou vňaťou.
Hodnoty:
300 kcal, 9 g tuku, 24 g uhľohydrátov, 31 g bielkovín

Francúzsky mušľový vývar
Suroviny:
1 cibuľa, 150 g cesnaku, 1 bujón, šafrán, citrónová šťava, škrobová múčka, 80 g mušlí, kyslá smotana, kôpor
Príprava:
Jednu nadrobno pokrájanú cibuľu a 150 g na krúžky nakrájaného cesnaku podusíme na oleji (1 polievková lyžica). Dolejeme 150 ml bujónu. Pridáme pár štipiek šafránu a zakryté podusíme 5 minút. Dolejeme 1 čajovú lyžičku citrónovej šťavy, pridáme 1 čajovú lyžičku škrobovej múčky a prípadne ešte dochutíme. Na záver pridáme 80 g precedených mušlí a 2 polievkové lyžice kyslej smotany (s 10 % tuku). Dochutíme kôprom.
Hodnoty:
340 kcal, 15 g tuku, 35 g uhľohydrátov, 17 g bielkovín
Hrachová polievka s vajcom
Suroviny:
1 plátok toastového chleba, 1 menšia cibuľa, lyžička oleja, 200 g hrachu, 1 bujón, mäta, 1 vajce
Príprava:
Plátok toastového chleba nakrájajte na štvorčeky a opražte na teflónovej panvici. Poduste na oleji (1 čajová lyžička) na drobno pokrájanú cibuľku, pridajte 200 g hrášku z konzervy a zalejte 300 ml bujónu. Krátko povarte, zamiešajte a prípadne dochuťte. Podávajte s nadrobenými mätovými listami a na drobno nakrájaným vajcom uvareným na tvrdo a opraženými chlebovými štvorčekmi.
Hodnoty:
350 kcal, 12 g tuku, 35 g uhľohydrátov, 25 g bielkovín
Farmársky vývar
Suroviny:
120 g zemiakov, 1 veľká mrkva, 1 bujón, 20 g jemnej pšenice, 2 cibule, 1 hydinová klobása (30 g), citrónová šťava
Príprava:
120 g ošúpaných zemiakov a 1 veľkú mrkvu nakrájajte na rezance, zalejte 300 ml bujónu, pridajte 20 g jemnej pšenice a 10 minút zakryté povarte. Pridajte 2 na krúžky pokrájané cibuľky, 1 hydinovú klobásu a nechajte ešte chvíľu variť. Dochuťte 1 čajovou lyžičkou citrónovej šťavy.
Hodnoty:
300 kcal, 6 g tuku, 54 g uhľohydrátov, 10 g bielkovín
Avokádová polievka
Suroviny:
1 cesnak, 1 uhorka, 1 bujón, 1 avokádo, citrónová alebo limetková šťava, 25 g čierneho chleba
Príprava:
Poduste nadrobno nakrájaný cesnak na troške oleja. Ošúpte jednu uhorku a vydlabte z nej cca 150 g dužiny. Pridajte k cesnaku, zalejte tromi osminkami litra bujónu a 5 minút nechajte povariť. Premiešajte a pridajte dužinu z jedného avokáda. Následne vmiešajte jednu polievkovú lyžicu citrónovej alebo limetkovej šťavy a už ďalej nevarte. Pri podávaní ozdobte 25 g nadrobno podrveného čierneho chleba.
Hodnoty:
340 kcal, 31 g tuku, 10 g uhľohydrátov, 5 g bielkovín
Ovčiarsky vývar
Suroviny:
1 feniklový koreň, 100 g zemiakov, 1 mrkva, rasca, múka, bujón, 50-100 g hlávkového kelu, Feta syr
Príprava:
Jeden malý, nadrobno pokrájaný fenikel, 100 g ošúpaných a nakrájaných zemiakov a 1 na krúžky nakrájanú mrkvu podusíme na oleji (1 čajová lyžička). Pridáme 1 čajovú lyžičku podrvenej rasce, zahustíme 1 čajovou lyžičkou múky, dobre premiešame a ihneď zalejeme 300 ml bujónu. Povaríme 10 minút. 50 až 100 g hlávkového kelu nakrájame na rezance, pridáme, dovaríme a dochutíme podľa potreby. Pri podávaní pridáme na drobno nakrájaný feta syr.
Hodnoty:
330 kcal, 10 g tuku, 38 g uhľohydrátov, 22 g bielkovín
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama